10 iPad appar – De bästa programmen till iPad

Written by | Appar, iPad

Appy.se är inte bara en sajt med bra spel och program till iPhone utan vi kommer självklart även tipsa om bra iPad-applikationer så snart iPad:en kommer till Sverige. Men vi kommer redan nu tipsa om de kanske 10 bästa programmen till iPad. Som vi ser det kommer iPad först och främst vara en underhållningsmaskin som är till för att konsumera populärkultur och vara ett verktyg för att hålla sociala relationer vid liv. Denna lista fokusera därför på applikationer inom musik, video, läsa bloggar, social media och spel. Här är de 10 bästa iPad-applikationerna:

1. Spotify

Sveriges stolthet Spotify är förmodligen en av de applikationer till iPad som kommer bli den mest använda. Eftersom Apple nu fixar multitasking till iPad (och snart även till iPhone) är det inte svårt att gissa att denna app är den som kommer slurpa det mesta av kraften från iPad:ens batteri då folk kommer lyssna på musik från Spotify dagarna i ända.

2. Facebook

Med iPad:en som sällskap i knät i TV-soffan är Facebook-appen såklart en av de applikationer som gör att folk kommer sitta att trycka på en platt skärm hela kvällarna. Att inte vara social på nätet 2010 är inte ok.

3. Tweetie

Det finns alltid några människor som gör saker tidigare än andra. De tycker redan att Facebook är passé eller oeffektivt och hänger numera på Twitter. Det borde du också göra. Tweetie är den bästa iPad-applikationer för att hålla koll på ditt och andras Twitter-flöde.

4. Skype

Det finns ingen kamera till iPad:en vilket gör att vi inte kan ha video-konferanser i Skype. Det dröjer nog inte länge innan vi får se en kamera till iPad och då är det finf med Skype som vi även tycker är den bästa programmvara för att chatta med vänner och bekanta.

5. Byline

Byline är förmodligen den bästa iPhone-applikationen för att följa alla dina favoritsajter och favoritbloggar via RSS. Det innebär att den förmodligen även kommer vara bäst till iPad:en också. Utan denna applikation känner vi oss nakna.

6. WordPress 2

Självklart är det kul att konsumera. Men den är ibland lika kul att själv bidra med blogginlägg. WordPress 2 är iPad-applikationen som gör det enkelt och smidigt att uppdatera en blogg på vår favoritplattform.

7. SVT-Play

Släng ut TV:n och spara lite licenspengar. På iPad applikationen SVT-Play finns nästan alla program som sänts på SVT. I alla fall ett tag. Nu kan du titta på TV nästan var du vill på en skärm som du inte behöver förstoringsglas till för att se något.

8. IMDB

Har du koll på filmer är denna iPad-app gjort för dig. Har du inte koll på filmer är denna applikatione verkligen gjort för dig. Denna film-databas har info om alla kända och okända filmer med topplistor och allt. Behöver du ett snabbt filmtips rekommenderar vi dokumentären King of Kong (obs! ej King Kong).

9. Flight Control HD

Vad vore en iPad utan spel? Kanske helt tråkig, dötrist och alldeles..alldeles BEROENDEFRAMKALLANDE! Detta spel där du agerar flygledare var bra till iPhone. Det är helt galet bra till iPad!

10. Civilization Revolution

Vi väljer att avsluta denna lista med iPad-applikationer med ännu ett spel. Och inte vilket spel som helst utan spelklassikernas spelklassiker Civilization. Spel blir inte mycket bättre än så här.

Ps. Har du tips på fler bra iPad-applikationer, eller har vi missat din favorit-app, får du mer än gärna tipsa oss och alla andra genom att skriva en kommentar.

Last modified: 25 augusti 2017